Frankovka z více než čtyřicet let starých keřů a úžasné viniční tratě zrála 24 měsíců v nových dřevěných sudech. Díky velmi teplému ročníku a nízkému výnosu hroznů vzniklo pevné, plné a strukturované víno, jehož potenciál a eleganci dotvořilo zrání v kvalitních sudech francouzského dubu. Víno má předpoklady k dlouhodobějšímu zrání a časem bude nabývat na kráse a eleganci.
Merlot temně granátové barvy vznikl z pečlivě vybraných a dokonale vyzrálých hroznů. Víno z mimořádně teplého ročníku následně zrálo 24 měsíců v nejlepších sudech z francouzského bednářství Sequin Moreau. Vzniklo tak plné elegantní víno s tény červených třešní, ostružin a kávy, které bude zrát do ještě větší elegance.
Víno, které vzniklo ze tří modrých odrůd Merlot, Frankovka a Zweigeltrebe. Perfektně vyzrálé hrozny byly vyselektovány z těch nejlepších vinic, ze kterých naše vinařství zpracovává hrozny. Z nich vytvořené cuvée zrálo 24 měsíců v těch nejlepších francouzských dubových sudech. Vzniklo komplexní vícevrstvé víno ušlechtilé a plné vůně i chuti, které nabízí to nejlepší z velkobílovických vinic.
Víno vzniklo spojením odrůd Ryzlinku rýnského a Tramínu červeného. Zrálo 12 měsíců v dubových sudech. Snoubí se v něm pikantnost a ušlechtilost těchto dvou odrůd. Víno je vrstevnaté, plné chuti a příjemné vůně, lehce ovlivněné zráním v dubových sudech.
Slípka patří k Bílovicím a po úspěchu červené slípky je tu i bílá. Tentokrát je to cuvée odrúd Chardonnay a Rulandské šedé. Víno zrálo v sudech a dostalo tak ojedinělý tvar. Jedná se o vyzrálé, ale přitom svěží víno, které Vás nadchne. Každý rok pak vinaři z Bílovic vybírají, které víno toto označení může nosit.
Víno rubínové barvy s fialovými záblesky, ve vůni s tóny červeného peckového ovoce, koření a dubového sudu. Chuť je plná, ovocná s kapkou dubu a jemnými tříslovinami.
Plné víno s vyzrálými tóny, které zrálo dlouze v dubovém sudu. Ve vůni ostružiny, višně , živočišnost , lehce kouřovinka a smetanovost. Chuť plnější ovocno kořenitá. Stane ozdobou vašeho stolu.
Víno zlatavé barvy, ve vůni najdete tóny medu a květu růže. Chuť je sladká, medová s lehce botritickým nádechem.
Pálava plodí pravidelně a sklizně jsou vyšší než u Tramínu. Hrozny dosahují velmi dobrou cukernatost a je možné získávat přívlastková vína vyšších stupňů. Charakter vína je podobný vínům Tramínu, ale kořenitá plnost bývá nižší. Aromatické látky typu Tramínu jsou obohaceny o vanilkové tóny. Vzhledem k poněkud vyššímu obsahu kyselin než má Tramín, mívají vína Pálavy jemnější harmonii a jsou pro mnohé konzumenty přitažlivější.
Top víno umístěné v Salonu Vín České republiky. Víno zlatožluté barvy s krásnými ovocnými až medovými projevy.
Kvašení a následné školení po dobu 12 měsíců proběhlo u tohoto Ryzlinku rýnského v nových akátových sudech. Probíhalo spontánně a víno po celou dobu zrálo na jemných kvasničních kalech. Má zlatavě zelenkavou barvu, vůně je zásadně ovlivněná akátovým sudem, je výrazná a šťavnatá. Chuť je lehčí, ovocně krémová se stopou po akátovém sudu.
Chuť je pevná lehce do angreštu a zralých bílých broskví s lahodnou kyselinkou.